Следвайте Гласове в ТелеграмРусия се ръководи от националните си интереси и

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРусия се ръководи от националните си интереси и
Коментари Харесай

Путин цитира Кант: Русия се оптива да живее според собствения си ум. Няма да позволим да пренебрегнат националните ни интереси

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Русия се управлява от националните си ползи и в никакъв случай няма да разреши другите да ги подценен. Това сподели съветският президент Владимир Путин на среща със студенти в Студентския дом на Балтийския федерален университет " Имануел Кант ", оповестяват съветски медии.

" Кант, несъмнено, е един от най-великите мислители както на това време, по този начин и на нашето. Фундаментален мъдрец. И, несъмнено, неговият апел да живеем съгласно личния си разум е извънредно настоящ през днешния ден. Това е, което се опитваме да създадем. Страната би трябвало да живее съгласно личния си разум. Една страна би трябвало да се управлява от националните си ползи. Това въобще не значи, че не ни интересуват ползите на другите. Защото да се ръководим от личните си ползи и да реализираме триумф, значи да зачитаме ползите на нашите сътрудници. Ние го вършим, само че в никакъв случай няма да позволим ползите на Русия да бъдат подценени ", сподели Путин.

Той означи, че неслучайно университетът носи името на Кант, който е бил гражданин на Руската империя.

" Позволете ми да ви припомня, че вследствие на седемгодишната война Русия влезе в Източна Прусия и окупира Кьонигсберг. И Източна Прусия се закле във честност на съветския трон. Това беше направено както от студенти, по този начин и от преподаватели в университета, където Имануел Кант е работил от самото начало живота си и два пъти беше ректор на този университет “, разяснява Путин.

" Имануел Кант също е учил съветски офицери. Явно ги е учил добре ", добави президентът, припомняйки апела да се живее съгласно личния си разум.

" В някои страни, измежду нашите съседи, тази теза е забравена. Всички, доста, по този начин или другояче, живеят с непознат разум. Това няма да ги докара до положително и няма да ги докара до положително. Трябва да се ръководим съгласно тези фундаментални хрумвания и да живеем, несъмнено, съгласно личния си разум “, съобщи Путин.

Путин прикани да се учат трудовете на Кант: " Споменахте една от неговите работи, само че има фундаментални неща, свързани с проучването на времето, пространството, сферата на познанието като такава, те са доста забавни. И добре, евентуално знаете за това, Имануел Кант вярваше, че е допустимо разумно да потвърди съществуването на Бог Това са комплицирани неща, за които той написа, във времето, в пространството, само че са доста забавни и има смисъл да се чете и да се задълбочава в това, което е споделил, какво е написал и защо е мислил. ”

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР